voordelen wandelcoaching

Heb je last van stress of angst? Zit je in een burn-out, ondervind je neerslachtige gevoelens, slaap je slecht of voel je je vaak vermoeid? Dan zou wandelcoaching je kunnen helpen om meer rust en ruimte in je hoofd en lijf te krijgen. Wandelcoaching is niet alleen goed om mentale problemen of piekergedachten aan te pakken, maar is ook nog eens gezond voor je lijf. Het op stap gaan met een wandelcoach is bijvoorbeeld erg geschikt voor wie graag buiten is en voor mensen die het prettiger vinden om te praten terwijl ze in beweging zijn. Meer weten over de voordelen van wandelcoaching? In dit artikel lees je er alles over.


Wat lees je in dit artikel?


Wat is wandelcoaching precies?

Wandelcoaching is een vorm van coaching waarbij je samen met de coach naar buiten gaat en, zoals de naam al zegt, gaat wandelen in de natuur. Door te wandelen kom je letterlijk in beweging, wat meer ruimte in je hoofd creëert en ervoor zorgt dat je kunt ontspannen. Tijdens de wandeling ga je in gesprek met je coach en onderzoek je wat het nu eigenlijk is waar je tegenaan loopt in je leven, wat de oorzaak daarvan is en welke rol jij daarin speelt.


Wat zijn de voordelen van wandelcoaching?

Wandelcoaching kent behoorlijk wat voordelen. Zo is het niet alleen fijn om lekker buiten te zijn, maar het in beweging komen zorgt er ook voor dat het een erg actieve manier van coachen is. Een aantal andere voordelen van wandelcoaching bespreken we hieronder.


1. Praten tijdens het wandelen is makkelijker

Veel mensen vinden het lastig om tegenover iemand in een kamer te zitten en vervolgens te praten over dingen waar ze last van hebben. Op het moment dat je diezelfde gesprekken buiten voert, waar je niet tegenover iemand zit maar naast iemand loopt, is dat vaak een stuk makkelijker. Dit komt niet alleen omdat je iemand niet per se aan hoeft te kijken, maar ook omdat het bewegen ervoor zorgt dat je meer ruimte in je hoofd ervaart en daardoor vaak helderder ziet wat er nu eigenlijk gebeurt.


2. Je kunt beter bij je gevoelens en gedachten komen

Door te wandelen maak je stoffen aan die ervoor zorgen dat je ontspant. Hierdoor kun je beter bij je gedachten en gevoelens komen. Zo zet je niet alleen je lijf in beweging, maar ook je gedachten. Daarnaast is het ontspannen gevoel dat een wandeling door de natuur je kan opleveren natuurlijk ook heel prettig.


3. Buiten bewegen is gezond

Zoals hierboven al even benoemd is wandelen erg gezond. Niet alleen omdat je in beweging bent, maar zeker ook omdat je stoffen aanmaakt die ervoor zorgen dat je je ontspannen en gelukkig voelt. Een bijkomend voordeel is dat je op een zonnige dag extra vitamine D aanmaakt, wat niet alleen goed is voor je botten en spieren, maar ook de symptomen van depressie kan verminderen.


4. Je komt uit je hoofd

In de natuur is van alles te zien, ruiken en voelen, en dat wat je tegenkomt verandert onderweg steeds. Hierdoor worden je zintuigen geprikkeld, kom je uit je hoofd en ben je meer in het hier en nu. De natuur zorgt er zo voor dat het makkelijker is om van een afstandje naar je eigen problemen en gedachten te kijken en te zien wat je kunt doen om de verandering aan te brengen waar jij naar op zoek bent.


5. De natuur biedt inzichten

De natuur kan je helpen om inzichten te verkrijgen. Zo kan de omgeving bijvoorbeeld werken als een spiegel of een metafoor zijn, maar de natuur kan ook ingezet worden bij bepaalde vragen of opdrachten. Een goed voorbeeld hiervan is dat je de keuze hebt om verschillende paden te bewandelen. Door een pad aan een bepaalde keuze te koppelen of naar een bepaalde bestemming te laten leiden, kun je een probleem of keuze visueel maken. Dit kan vervolgens weer leiden tot bijzondere inzichten.


Voor wie is wandelcoaching geschikt?

Wandelcoaching kan ingezet werden bij diverse klachten of problemen. Zo is deze vorm van coaching bijvoorbeeld erg geschikt voor mensen die last hebben van:

  • Angst
  • Stress
  • Paniek
  • Burn-out
  • Overbelasting
  • Neerslachtige gevoelens
  • Vermoeidheid
  • Slaapproblemen

Wandelcoaching is een ontspannen en fijne manier van coaching voor mensen die behoefte hebben aan rust en ruimte in hoofd en lijf. Daarnaast is deze vorm van coaching ook erg geschikt voor mensen die graag buiten in de natuur zijn, die het makkelijker vinden om te praten als ze iemand niet per se aan hoeven te kijken en voor mensen die graag bewegen.


Een wandelcoach zoeken

Ben je er na het lezen van de voordelen van wandelcoaching van overtuigd dat deze vorm van coaching iets voor jou is? Dan kun je online op zoek gaan naar een wandelcoach bij jou in de buurt. Zoek hierbij vooral naar iemand bij wie je een prettig gevoel krijgt of wiens verhaal jou aanspreekt.


Wandelcoaching bij Project Zelf – regio Alkmaar, Hoorn, Medemblik

Woon je in regio Alkmaar, Hoorn of Medemblik, of ben je bereid om daar naartoe te reizen? Dan is het mogelijk om wandelcoaching bij Project Zelf te volgen. Wil je graag meer informatie over wandelcoaching bij Project Zelf? Dan lees je daar alles over op de pagina Wandelcoaching. Wil je graag gelijk een vrijblijvende kennismakingswandeling aanvragen? Neem dan contact op.


Misschien vind je dit ook interessant:

2023 © Copyright: