Wandelcoaching

Wandelcoaching is een vorm van coaching waarbij je lekker naar buiten mag. De coachsessies vinden plaats tijdens een ontspannen wandeling door de natuur, waarbij je niet alleen makkelijker bij je gevoelens kunt komen, maar ook meer in het hier en nu bent en tot rust komt. Wil je meer weten over deze vorm van coaching en wat je daar precies van kunt verwachten? Ik vertel je er graag meer over.

Wat is wandelcoaching?

Zoals hierboven al benoemd, ga je tijdens een sessie wandelcoaching heerlijk naar buiten om een wandeling te maken in de natuur. Tijdens die wandeling ga je uiteraard in gesprek met je coach en onderzoek je waar je tegenaan loopt, hoe dat komt en wat jouw rol daarin is. Deze vorm van coaching voelt ongedwongen en is onder andere ideaal voor mensen die het vervelend vinden om in een spreekkamer tegenover iemand te moeten zitten, of voor mensen die om gezondheidsredenen vaker naar buiten willen gaan.

Waarom wandelcoaching?

Wandelcoaching is voor veel mensen een erg prettige manier van coaching. Je bent lekker buiten en kan daardoor beter ontspannen. Dit komt uiteraard omdat je in beweging bent, maar ook doordat de natuur nu eenmaal een rustgevende werking heeft. Wandelcoaching heeft een flink aantal voordelen, waaronder de volgende:

 • De rust van de natuur maakt dat spanning in je hoofd en lijf afneemt
 • Je kunt helderder en makkelijker naar dingen kijken
 • Je kunt beter bij je gevoelens en gedachten komen
 • Het bewegen is gezond en zorgt voor de aanmaak van endorfine
 • Je bent meer in het hier en nu en minder in je hoofd
 • Afwisseling qua paden en locaties zorgen ervoor dat inzichten makkelijker tot je doordringen
 • Het is een plezierige en ontspannen manier van coaching

Waarbij kan wandelcoaching helpen?

Wandelcoaching is een zeer geschikt vorm van coaching voor mensen die het prettig vinden om buiten en in beweging te zijn. Ook mensen voor die om gezondheidsredenen vaker naar buiten willen en meer willen bewegen, is deze vorm van coaching zeer geschikt.

Wandelcoaching is vooral erg effectief bij klachten als:

 • Angst en paniek
 • Stress
 • Burn-out
 • Vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Neerslachtige gevoelens
 • Overprikkeling
 • Overbelasting

Voor wie is wandelcoaching geschikt?

Zoals hierboven al genoemd is wandelcoaching voor erg geschikt voor mensen die last hebben van angsten, stress, burn-out of bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten en/of slaapproblemen. Het is een fijne vorm van coaching voor iedereen die behoefte heeft aan rust en ruimte in hoofd en lijf, en voor mensen die graag buiten in de natuur zijn. De beweging is daarnaast ook nog eens erg gezond.Hoe ziet wandelcoaching er in de praktijk uit?

Een sessie wandelcoaching duurt gemiddeld één à anderhalf uur. Hierbij gaan we lekker naar buiten om een wandeling door bijvoorbeeld het bos te maken. Tijdens de wandeling doen we verschillende oefeningen. Daarnaast onderzoeken we waarom bepaalde zaken in jouw leven niet soepel lopen en hoe dat komt. Hierbij leer je om anders naar een probleem te kijken, je eigen rol daarin te herkennen en daar bewust van te worden, en te accepteren dat sommige dingen niet te veranderen zijn.

Het traject

Voordat we een traject uit gaan stippelen, maken we eerst een intakewandeling. Daarin bespreken we wat je nodig hebt en kan ik inschatten hoeveel sessies nodig zijn. Tijdens deze wandeling kun jij daarnaast bepalen of ik de juiste persoon ben om jou te coachen, want het is wel belangrijk dat het goed voelt. Als dat zo is, zal ik je een traject voorleggen. Zodra jij daarmee akkoord gaat, kunnen we de sessies inplannen.


Wandelcoaching in een groep

Naast dat het mogelijk is om individuele wandelcoaching te volgen, waarbij we met zijn tweeën op stap gaan, is er ook de mogelijkheid om met een groep mee te gaan. Een van die groepen is de vrouwengroep, die zich, zoals de naam al zegt, enkel richt op vrouwen.

Het wandelen in een groep heeft diverse voordelen, zo leer je bijvoorbeeld ook van de anderen. Niet alleen omdat het antwoord op de vraag van een groepsgenoot jou ook inzicht kan verschaffen, maar ook omdat je de ruimte hebt met de anderen te praten over wat jullie bezighoudt.

Een kennismakingsgesprek aanvragen

Wil je een telefonisch kennismakingsgesprek aanvragen? Dan kun je op onderstaande button klikken om het aanvraagformulier daarvoor in te vullen. 

Mocht je eerst meer informatie over mij willen, dan kun je op de pagina OVER MIJ lezen wie ik ben en wat ik doe. Voor meer informatie over de tarieven verwijs ik je graag naar de pagina TARIEVEN.

Andere vormen van coaching bekijken

Twijfel je of wandelcoaching de meest geschikte vorm van coaching is voor jou? Dan kun je eens kijken naar wat voor soorten coaching ik nog meer aanbied. Misschien past e-coaching, ACT of verslavingscounseling wel beter bij je.

Twijfel je welke vorm van coaching het meest geschikt voor je is? Dan mag je altijd contact met me opnemen om dit te bespreken.

2022 © Copyright: