Life coaching

Life Coaching is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen, vooral als je je al enigszins verdiept hebt in het vinden van een coach die bij je past. Maar wat is Life Coaching nou eigenlijk precies? Voor wie is deze vorm van coaching geschikt en met welke ‘problematiek’ of ‘hulpvraag/coachvraag’ kun je het beste voor Life Coaching kiezen? Ik vertel je hier graag meer over.

Wat is Life Coaching?

Life Coaching heeft meerdere definities. De kern zit hem vooral hierin: Life Coaching is bewust naar je leven en naar jezelf kijken om je eigen authentieke ik te vinden. Ik zal je uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Life coaching levert je inzicht op. Inzicht in jezelf, in je gewoontes, in je gedrag en in je wensen en verlangens. En doordat je je bewust wordt van jezelf en wat je doet, kun je indien gewenst veranderingen aanbrengen. Je kunt dingen immers niet veranderen, als je niet weet hoe je ze nu doet of ervaart.

Waarom Life Coaching?

Het doel van Life Coaching is niet alleen meer inzicht in jezelf en je leven verkrijgen, maar vooral ook aan de slag gaan met dat inzicht. Doordat je jezelf beter leert begrijpen, leer je ook wat de dingen zijn die jou gelukkig maken, die jij belangrijk vindt en die jij graag zou willen.

De zelfkennis die Life Coaching je oplevert, stelt je in staat om je leven zo in te richten dat jij er gelukkig van wordt. Daarnaast levert diezelfde zelfkennis je innerlijke rust en vrijheid op. Je leert kiezen voor jezelf en voor wat jou gelukkig maakt.

Life Coaching kan zich hierbij richten op alle aspecten van je leven, waaronder:

 • je zelfvertrouwen en zelfbeeld
 • je gezondheid en welzijn
 • de relaties met vrienden en familie
 • je carrière/loopbaan
 • je persoonlijke en/of spirituele ontwikkeling
 • romatische relaties

Waarmee kan een Life Coach jou helpen?

Om nog even kort voor je samen te vatten wat je hierboven hebt gelezen, heb ik dat wat een Life Coach voor (maar vooral mét) jou kan doen voor je op een rijtje gezet. Een Life Coach helpt je om:

 • inzicht te krijgen in je kwaliteiten
 • te begrijpen wat jouw valkuilen zijn
 • te ontdekken wat je wilt en wat jou gelukkig maakt
 • positiever en energieker te zijn

Daarbij ga je antwoord geven op vragen zoals:

 • Wat wil ik veranderen in mijn leven of aan mijzelf?
 • Waar wil ik naartoe?
 • Waar ben ik goed in?
 • Waar word ik gelukkig van?

Voor wie is Life Coaching geschikt?

Life Coaching is eigenlijk geschikt voor iedereen die graag meer inzicht wil krijgen in zichzelf en zijn leven. Het is voor iedereen die op zoek is naar bewustwording, naar innerlijke rust en naar verandering. Dus wil je graag verandering in je leven? Loop je vast? Voelt het alsof het tijd is om het roer om te gooien of heb je een steuntje in de rug nodig? Dan kan Life Coaching je daarbij helpen.

Voor wie is Life Coaching minder geschikt?

Life Coaching is geen vorm van therapie. Tenminste, niet zoals die gebruikt wordt in de GGZ. Het is daarom goed om je te beseffen dat deze vorm van coaching niet als vervanging van een behandeling bij bijvoorbeeld een psycholoog of psychiater dient. Als ik in de veronderstelling ben dat een vorm van therapie nodig is, kan ik je adviseren naar beter passende mogelijkheden voor dat moment.

Hoe ziet Life Coaching er in de praktijk uit?

Als Life Coach kijk ik graag naar wat jouw wensen zijn en naar wat jou het beste zou passen. Hiervoor hebben we eerst een intakegesprek. Dit gesprek is niet alleen zodat we kunnen kijken naar waar jij hulp bij nodig hebt of waar jij aan wilt werken, maar het gesprek is ook zodat jij kunt bepalen of ik de juiste persoon ben om je daarbij te helpen.

Tijdens het gesprek bepalen we wat voor soort traject het beste bij jou zou passen en kun je aangeven wat hierin je wensen zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om:

Als we allebei een goed gevoel hebben over het traject, bespreken we hoeveel sessies er gepland zullen worden. We zullen dan ook gelijk een afspraak voor de eerste sessie vastleggen.

Een kennismakingsgesprek voor Life Coaching aanvragen

Denk je dat Life Coaching de ideale vorm van coaching is voor jou en lijkt het je prettig om mij daarin als coach te hebben? Dan kun je via onderstaande button een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aanvragen.

Wil je graag eerst meer over mij weten? Dan kun je op de pagina OVER MIJ terecht. Voor meer informatie over de tarieven verwijs ik je graag naar de pagina TARIEVEN.

Andere vormen van coaching bekijken

Weet je niet zeker of Life Coaching bij je past? Neem dan vooral eens een kijkje bij de andere vormen van coaching die ik aanbied. Misschien past een van de volgende vormen van coaching beter bij je:

2023 © Copyright: