Online coaching

Heb je minder tijd of zin om wekelijks af te spreken voor een coachsessie, maar wil je wel graag met jezelf of je leven aan de slag? Dan is e-coaching wellicht dé manier voor jou om aan jezelf te werken. e-coaching is daarnaast ideaal voor mensen die liever ‘op papier’ praten, die graag veilig vanachter hun eigen scherm en in hun eigen omgeving willen communiceren, of voor wie het liefst anoniem wil blijven. Wil je weten wat e-coaching precies is en hoe het werkt? Ik vertel je er graag meer over.

Wat is online coaching?

Online coaching is een superflexibele manier van coaching. Je volgt de coaching veilig vanuit je eigen huis, wanneer het jou uitkomt. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten online coaching waaronder:

Via e-mail

Als je kiest voor schriftelijke e-coaching, dan kun je wanneer jij wilt een sessie volgen. Hierbij kun je zelf je verhaal doen, werken aan een oefening of opdracht, of vragen stellen. Ik zal dan binnen 24 uur reageren op je bericht. Dit is vooral ideaal voor wie het prettig vindt om op papier te praten en de mogelijkheid wil hebben om dat te kunnen doen wanneer je wilt.

Via een live (video)verbinding

Vind je het wel prettig om contact te hebben? Dan kun je kiezen voor coaching via een live videoverbinding. Hiervoor plan je een afspraak in wanneer het jou uitkomt en spreken we via een videoverbinding. Deze vorm van online coaching is erg prettig voor mensen die wél graag een face-to-face gesprek willen aangaan, maar dat liever wel vanuit huis willen doen. Wil je liever bellen? Dan is dat ook mogelijk.

Via chat

E-coaching via chat is net even anders dan schriftelijke online coaching. Tijdens coaching via chat voeren we namelijk een gesprek, waarbij je direct antwoord krijgt. Waar je bij schriftelijke coaching iets meer het gevoel hebt van je af te kunnen schrijven, hebben we tijdens de coachsessie via chat echt een gesprek.

Een combinatie van vormen van online coaching

Naast dat je voor een traject kunt kiezen waarbij je voor een van bovenstaande vormen van online coaching kiest, is het ook mogelijk om voor een traject te kiezen waarbij we de verschillende vormen combineren. Zo kunnen we bijvoorbeeld de ene week contact hebben via een live videoverbinding en de week erna schriftelijk. Als je graag voor een combinatie kiest, dan bespreken we samen waar je behoefte aan hebt en hoe we dat het beste in een traject kunnen passen.

Waarom online coaching?

Online coaching is bedoeld om meer inzicht in jezelf en je leven te krijgen. Dat inzicht kan je vervolgens helpen om veranderingen aan te brengen. Door bewust te worden van wie je bent, wat je doet en wat je wilt, begrijp je ook beter wat het is dat jij belangrijk vindt en waar jij gelukkig van wordt.

Online coaching richt zich op alle aspecten van je leven, waaronder:

 • te begrijpen waar je valkuilen liggen
 • inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten
 • te ontdekken wat jou gelukkig maakt
 • uit te vinden wat je wilt
 • positiever en energieker door het leven te gaan

Tijdens de sessies gaan we op zoek naar de antwoorden op vragen zoals:

 • Wat zou ik graag anders willen zien in mijn leven?
 • Wat zou ik graag aan mijzelf willen veranderen?
 • Waar word ik gelukkig/blij van?
 • Wat wil ik?
 • Waar ben ik goed in?
 • Wat zijn de dingen die mij tegenhouden?

Voor wie is online coaching geschikt?

Online coaching is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar innerlijke rust, bewustwording en/of verandering. Voor iedereen die graag meer inzicht wil in zichzelf en zijn leven. En voor iedereen die het gevoel heeft vast te lopen, of het roer graag om wil gooien.

Online coaching vanuit huis

Online coaching is ideaal voor wie het erg druk heeft, voor wie op zoek is naar een flexibele vorm van coaching en voor wie het prettig vindt om de coaching vanuit zijn eigen huis te volgen. Wil je liever wél persoonlijk contact? Dan zou je beter kunnen kiezen voor Life Coaching of Wandelcoaching.

Hoe ziet online coaching er in de praktijk uit?

Als e-coach bespreek ik samen met jou wat de dingen zijn waar je aan wilt werken en hoe je dat het liefst zou willen doen. Dit doen we tijdens een kennismakingsgesprek dat online (via e-mail, chat of video) plaatsvindt. Dat gesprek is voor jou ook gelijk een goed moment om te bepalen of ik de juiste persoon ben om jou verder te helpen. Als dat zo is, stel ik aan de hand van jouw wensen en coachvraag een plan op. Zodra jij akkoord gaat met dat plan, kan het traject starten.

Een kennismakingsgesprek voor online coaching aanvragen

Wil je graag een kennismakingsgesprek aanvragen om te peilen of ik de juiste coach ben om jou verder te helpen? Dan kun je dat via onderstaande button doen. Je kunt daarbij ook gelijk aangeven hoe je het kennismakingsgesprek het liefst wil doen, telefonisch, via e-mail, chat of live videoverbinding.

Wil je eerst meer over mij weten? Dan kun je op de pagina OVER MIJ lezen wie ik ben, waar ik vandaan kom en wat ik precies doe. Voor meer informatie over de tarieven verwijs ik je graag naar de pagina TARIEVEN.

Andere vormen van coaching

Ben je er niet zeker van of online coaching de vorm van coaching is die je zoekt? Dan kun je de andere vormen van coaching die ik aanbied bekijken. Wellicht dat een van de volgende vormen van coaching beter bij je past:

2023 © Copyright: