Verslavingscounseling voor werknemers

Heb je als werkgever een werknemer die een verslaving heeft en wil je die werknemer daar graag bij ondersteunen? Dan kun je mij als verslavingscounselor inschakelen. In dat geval kijk ik samen met jou en de werknemer naar wat er nodig is om de werknemer te ondersteunen, verzuim te beperken en zijn herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Zo kun je als werkgever je steentje bijdragen en ervoor zorgen dat je werknemer ondersteuning en begeleiding krijgt bij zijn herstel krijgt.

Wat is verslavingscounseling precies?

Verslavingscounseling is ondersteuning en begeleiding van iemand met een verslaving. Hierbij onderzoeken we waar de verslaving vandaan komt en wat de achterliggende oorzaken zijn. Vervolgens kijken we wat iemand nodig heeft om het anders te doen en hoe ik diegene daarbij kan ondersteunen.

Als je als werkgever te maken krijgt met een werknemer met een verslaving en die werknemer hoeft niet opgenomen te worden in een kliniek, dan kun je mij inschakelen om de werknemer te ondersteunen en begeleiden. Dit heeft niet alleen voor de werknemer zelf voordelen, maar zorgt er ook voor dat je als werkgever iets kunt bijdragen aan het herstel van de werknemer.

Waarom een verslavingscounselor inschakelen voor een werknemer?

Uit ervaring weet ik dat de werkomgeving van iemand met een verslaving vaak een grote invloed heeft op die persoon en zijn verslaving. Daarnaast heeft de verslaving van de werknemer omgekeerd ook weer invloed op het werk. Hierdoor ontstaat vaak een vicieuze cirkel, die maar moeilijk te doorbreken lijkt.

Samen met de werkgever en de werknemer kijk ik graag naar hoe we die cirkel kunnen doorbreken, hoe het verzuim van de werknemer beperkt kan blijven, hoe we daar eventueel oplossingen voor kunnen vinden binnen het bedrijf en wat de werknemer nodig heeft om zijn werk zo goed mogelijk te kunnen blijven doen.

Hoe ziet verslavingscounseling voor werknemers er in de praktijk uit?

Hoe de verslavingscounseling voor een werknemer er in de praktijk uitziet, hangt voornamelijk af van de wensen van de werknemer en de mogelijkheden die er binnen jouw bedrijf zijn. Ik kan de begeleiding bijvoorbeeld intern geven, waarbij ik met de werknemer meeloop en kijk waar hij tegenaan loopt en wat hij nodig heeft. Het is ook mogelijk om mij in overleg met de werknemer in te schakelen om hem persoonlijk verder te helpen. Daarbij bied ik mogelijkheden zoals:

Ik kijk graag samen naar de mogelijkheden en stel aan de hand daarvan een programma op dat het beste bij de persoon in kwestie en de situatie past.

Een kennismakingsgesprek voor verslavingscounseling voor werknemers aanvragen

Wil je graag een kennismakingsgesprek aanvragen, zodat ik kennis kan komen met jou en jouw werknemer? Dan kun je dat via onderstaande button doen.

Wil je meer weten over verslavingscounseling? Dan kun je op de pagina VERSLAVINGSCOUNSELING meer informatie vinden. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd contact met me opnemen.

Mocht je meer informatie over mij willen, dan lees je op de pagina OVER MIJ meer over wie ik ben en wat ik doe.

2021 © Copyright: