Verslavingscounseling

Een verslaving heeft impact op alle aspecten van je leven. Het beïnvloed je welzijn, je relaties met anderen en heeft invloed op je werk of studie. Heb je hulp nodig bij het omgaan met je verslaving? Dan kan ik je daarbij helpen. Verslavingscounseling is ook mogelijk aan de hand van E-coaching voor hen die om wat voor reden dan ook liever anoniem willen blijven.

Wat is verslavingscounseling?

Verslavingscounseling is coaching en begeleiding bij een verslaving. Hierbij onderzoeken we waar de verslaving vandaan komt en wat de achterliggende oorzaken ervan zijn. Daarnaast is deze vorm van coaching ook gericht op mensen die iemand in hun persoonlijke omgeving hebben met een verslaving.

Waarom verslavings counseling?

Een verslaving ontstaat niet zomaar. Het stoppen met een verslaving is dan ook meer dan enkel en alleen stoppen met overmatig gebruik van middelen. Het onderzoeken en werken aan de oorzaak of oorzaken die jouw in de verslaving brengen, is erg belangrijk. Op het moment dat je begrijpt waardoor je een verslaving hebt ontwikkelt, kun je daar namelijk iets mee.

Verslavingscounseling helpt je om jouw verslaving beter te begrijpen en om inzicht te krijgen. Als verslavingscounselor zoek ik samen met jou naar het antwoord op vragen zoals:

  • Waar sta ik vandaag?
  • Wat heb ik nodig om het anders te doen?
  • Waar haal ik mijn kracht en motivatie vandaan?
  • Hoe is het met mijn gezondheid en welzijn?
  • Hoe ziet mijn sociale omgeving er uit?

Daarnaast gaan we aan het werk om jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde te herstellen. En leer je hoe je met negatieve gevoelens en gedachten om kunt gaan.

Waarmee kan ik je als verslavingscoach helpen?

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om een verslaving te hebben. Die ervaring heb ik jarenlang ingezet binnen een verslavingskliniek, waar ik een brug sloeg tussen hulpverleners en cliënten. Als verslavingscounselor help ik je om:

  • inzicht te krijgen in je verslaving
  • te achterhalen waar die verslaving vandaan komt
  • te zoeken naar wat je nodig hebt
  • een behandeling te krijgen die bij je past

Voor wie is verslavings counseling geschikt?

Verslavingscounseling is geschikt voor iedereen die verslaafd is. Zo kunnen onder andere mensen met een alcoholverslaving, drugsverslaving, gameverslaving of gokverslaving bij mij terecht. Daarnaast kunnen mensen die liever anoniem willen blijven, en daardoor geen reguliere hulp willen zoeken, ook bij mij terecht. Door middel van e-coaching is het in dat geval zelfs mogelijk om de coaching vanuit je eigen huis en vanachter je eigen computer te volgen.

Voor wie is deze vorm van hulp niet geschikt?

In sommige gevallen is een opname in een verslavingskliniek de beste optie. Dit kan bijvoorbeeld om gezondheidsredenen zijn of omdat je sociale omgeving dusdanig veel invloed op je heeft, dat het je dwarsboomt in je herstel. In dat geval kan het zijn dat ik je aanraad om voor een opname te kiezen. Daarnaast kan het zijn dat ik je aanraad om hulp te zoeken bij een arts binnen de GGZ. In dat geval bekijk ik of het voor mij mogelijk is om je te begeleiden tot het punt dat je je behandeling start, zodat je alvast met jezelf aan de slag kunt.

Hoe ziet verslavingscounseling er in de praktijk uit?

Als verslavingscounselor kijk ik graag samen met jou naar jouw wensen en mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

Vaak zal een programma bestaan uit een combinatie van Cognitieve Gedragstherapie, Life Coaching en wandelcoaching. Mocht je hier specifieke wensen in hebben, dan kun je dit uiteraard aangeven.

Wat het beste bij jou past, bespreken we tijdens het intakegesprek. Tijdens dat gesprek proberen we duidelijk in kaart te brengen wat het precies is dat je nodig hebt en hoe we dat het beste vorm kunnen geven. Tegelijk is het voor jou mogelijk om tijdens dat gesprek te bepalen of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden. Zodra we beiden akkoord zijn met het programma, kunnen we de sessies in gaan plannen.

Een kennismakingsgesprek aanvragen

Wil je graag een telefonisch kennismakingsgesprek voor verslavingscounseling aanvragen? Dan kun je dat via onderstaande button doen.

Wil je liever eerst nog wat meer informatie over mij en wat ik doe? Dan kun je dat op de pagina OVER MIJ vinden. Voor meer informatie over de tarieven verwijs ik je graag naar de pagina TARIEVEN.

Verslavingscounseling voor werkgevers/werknemers

Naast dat ik verslavingscounseling aanbiedt voor mensen die zelf kampen met een verslaving, bied ik mijn diensten ook aan werkgevers aan die te maken hebben met een werknemer met verslavingsproblematiek. Voor meer informatie daarover verwijs ik je graag naar de pagina verslavingscounseling voor werknemers.

2021 © Copyright: